Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

Sexul după 40 de ani: Cum să menții flacăra pasiunii aprinsă

17.04.2018 00:00 Sexul după 40 de ani: Cum să menții flacăra pasiunii aprinsă

Deși majoritatea cuplurilor susțin că flacăra iubirii arde mocnit după vârsta de 40 ani, noi suntem aici să vă arătăm că atunci când vine vorba de ghidușii în dormitor, nu ești niciodată prea bătrân. Secretele longevității sexuale constau în a fi întotdeauna atent cu partenerul de viață, a nu da niciodată înapoi când vine vorba de încercat lucruri noi în pat și, bineînțeles, a avea multă răbdare.

Există viață sexuală după 40 de ani?

Contrar tuturor așteptărilor noastre, răspunsul este „da, există viață sexuală chiar și după vârsta de 40 de ani”. Cu toții ne pripim să asociem sexul cu tinerețea, dar știința demonstrează că puteam să ne bucurăm de partenerii noștri de viață chiar și după de începem să încărunțim.

Deși nu mai dăm dovadă de aceeași flexibilitatea musculară ca la 20 ani care să ne permită să încercăm poziții sexuale mai incitante, o atingere senzuală sau un masaj întotdeauna ne pot trezi la viață.

Studiile de specialitate au demonstrat că odată cu înaintarea în vârstă, anumite funcții fiziologice intră în declin. Spre exemplu, în cazul bărbaților, atât calitatea cât și durata erecției scad considerabil, efecte ce pot fi exacerbate și de anumite afecțiuni precum bolile cardiovasculare sau cele legate de prostată.

În cazul doamnelor, principalul impediment îl constituie lubrifierea, întrucât cavitatea vaginală nu mai este capabilă să producă aceeași cantitate de substanță precum în tinerețe.

Totuși, asta nu înseamnă că nu vă mai puteți face de cap în dormitor. Una dintre soluțiile cele mai la îndemână la bărbați sunt suplimentele pentru potență care vă pot ajuta să mențineți erecția o perioadă mai îndelungată.

De asemenea, va trebuie să puneți mai mult accent pe preludiu, chiar dacă, de multe ori, aveați tendința să treceți direct la treabă.

Sfaturi pentru o viață sexuală după 40 de ani împlinită

Sexul după 40 de ani se bazează mai degrabă pe tandrețe și atingeri calculate față de efuziunile atât de caracteristice tinereții. Dacă partenera de viață acuză dureri în timpul penetrării, puteți folosi puțin mai mult lubrefiant.

Nu fii debusolat în cazul în care nu poți menține erecția. Încercați un masaj prelung al zonei intime. Pentru un mai bun rezultat, poți ruga partenera să-și folosească degetele sau chiar vârful limbii ca să maseze perineul (zona dintre anus și testicule).

De asemenea, poți surprinde cu un masaj prelung, insistând pe zonele intime și terminând cu un sex oral. Ține cont de faptul că vaginul și-a pierdut în mare măsură capacitatea de auto-lubrefiere, așa că va trebui să insiști mai mult decât de obicei.

Poate cel mai frecvent dintre miturile legate de sex este acela că bărbatul nu poate avea orgasm decât în momentul ejaculării. Nimic mai greșit! Orgasmul masculin poate fi la fel de profund în cazul stimulării orale a zonele erogene precum în timpul penetrării.

Țineți cont de faptul că nu există o rețetă a longevității sexuale. Din nefericire, în multe cazuri, contactul sexual de orice natură devine imposibil, în bună măsură datorită afecțiunile de care suferiți.

Spre exemplu, tratamentul cu antidepresive are drept efect secundar lipsa orgasmului. De asemenea, anumite medicamente, în special cele folosite pentru scleroza multiplă și Parkinson pot afecta în mod ireversibil funcțiile sexuale.

Când bine vorba de sexul după 40 de ani, trebuie să aveți în vedere două aspect: răbdarea și răbdarea. Poate că nu mai sunteți atât de activi în dormitor ca odinioară, dar asta nu înseamnă că trebuie să spuneți adio vieții sexuale.



sex
Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow