Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

Ce se întâmplă dacă nu faci sex

24.08.2018 00:00 Ce se întâmplă dacă nu faci sex

Probabil că ai auzit diverse teorii, care mai de care mai hazlii, despre ce se poate întâmpla dacă nu faci sex. De la celebra expresie referitoare la gonadele de culoarea cerului până la alte nonsensuri, gândirea populară nu a pregetat să-și dea cu părerea despre sex. În articolul de față, îți vom arăta ce se întâmplă din punct de vedere medical și psihologic atunci când amorul dă bir cu fugiții.

Îți ieși din mână

Nu ne referim aici la masturbare, dacă asta ți-ai imaginat. În cazul aceasta, „a-ți ieși din mână” se referă la pierderea, temporară, a performanței în pat. Sexologii au explicat acest lucru făcând apel la metafora mersului pe bicicletă: dacă te sui pe ea după mult timp, este posibil să ai probleme cu direcția.

Lăsând gluma la o parte, abstinența sexuală poate avea repercusiuni grave asupra organismului. De pildă, șansele de a te „alege” cu o disfuncție erectilă cresc cu fiecare lună pe care ți-o petreci pe sec. Stai liniștit, totuși, pentru că nu e așa de grav precum pare.

Psihoterapeuții specializați în problemele de natură sexuală au afirmat că cel mai bun mod de a preveni disfuncția erectilă în lipsa unei partenere sau a unui partener este ejacularea la intervale regulate. În plus, masturbarea scade la jumătate riscul de cancer testicular.

Slăbirea sistemului imunitar

Ați auzit vreodată de expresia populară românească „aspirina săracului”? Ei bine, conform doctorilor, există un mic sâmbure de adevăr și în această expresie. În timpul actului sexual, corpul tău produce o cantitate însemnată de imunoglobulină A, un anticorp care, printre altele, te apără de răceală. Așa că, data viitoare când o va durea capul, spune-i că o răceală nu face bine nimănui.

Nu vei putea să te concentrezi la fel de bine la locul de muncă

Știm cu toții cât de stresantă este sau, mai degrabă, poate deveni munca de birou. Rutina și statul cu orele pe scaun nu sunt deloc benefice pentru organism. Dacă ți se pare că ceasul stă în loc atunci când te plictisești la muncă, gândește-te ce se întâmplă atunci când nu ai mai făcut sex de ceva vreme. E de prisos să spunem că mintea numai la muncă nu-ți va sta.

Într-adevăr, abstinența sexuală poate afecta în mod vizibil productivitatea. Persoanele care nu au mai făcut sex de ceva vreme sunt, de regulă, mai...ciufute și, bineînțeles, mult mai stresate.

Tensiune arterială crescută

Chiar dacă tensiunea arterială crește destul de mult în timpul sexului, practicarea acestuia cu regularitate îți poate ajuta organismul să scape de acele puseuri hipertensive. De aceea, abstinența poate duce foarte ușor la probleme de tensiune și chiar de inimă.

Nivelul tău de stres va crește

Endorfinele, hormonii secretați în timpul actului sexual, au menirea de a-ți îmbunătăți starea de spirit, numindu-se și hormonii fericirii. Mulți sexologi spun că sexul practicat de cel puțin două ori pe săptămână te poate ajuta să scapi de stresul acumulat la serviciu. Evident, dacă nu faci sex, nivelul de stres nu numai că va reveni la cotele obișnuite, dar se va și dubla.

Ca deobicei, sfatul nostru este să vă feriți cât puteți de mult de excese. De asemenea, în lumina celor prezentate mai sus, ar fi bine să vă faceți un mic program săptămânal. Pentru cei necăsătoriți, le sugerăm să împărtășească acest articol cu toți prietenii lor. Vorba aceea, prietenul la nevoie se cunoaște.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow