Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Sănătate Sexuală

Ce este impotența psihogenă și cum apare

Autorul: Zerex.ro 01.11.2018 00:00 Ce este impotența psihogenă și cum apare

Impotența psihogenă este definită ca o disfuncție sexuală ce apare pe fond nervos sau datorită unui stil de viață nesănătos. De regulă, toți bărbații ce au trecut peste perioada adolescentină se vor confrunta cel puțin o dată de-a lungul vieții cu impotență psihogenă. Vestea bună este că aceasta poate fi diagnosticată și tratată fără medicamente sau terapii nocive.

Cum se manifestă impotența psihogenă?

În general, simptomele impotenței psihogene se manifestă atunci când suntem în pat cu partenera sau în prejma stimulilor de natură sexuală.

Indivizii diagnosticați cu impotență psihogenă pot avea următoarele simptome:

  • Erectii spontane;
  • Scăderea apetitului sexual;
  • Anxietate;
  • Dorința de a finaliza cât mai repede actul sexual;
  • Ejaculare precoce;
  • Pierderea încrederii de sine;
  • Învinovățirea partenerului.

Cum apare impotența psihogenă?

Cel mai greu de răzbit inamic al vieții sexuale sănătoase este stresul. Aceasta ne împinge să ne canalizăm energiile pe lucruri lipsite de importanță și să pierdem din vedere fundamentul pe care este întemeiat actul sexul – dorința de a fi intim cu persoana de lângă tine.

Este dificil de spus ce anume duce la impotența psihogenă. Cea mai corectă abordare în cazul de față ar fi cea care ține de un cumul de factori. În cele mai multe cazuri, stresul de a face performanță în pat, adică de ați satisface partenera, poate duce la pierderea temporară a capacității de a menține o erecție pe o perioadă mai îndelungată.

Ramificațiile acestei eveniment sunt numeroase. Spre exemplu, bărbatul își poate pierde definitiv încrederea în sine, ceea ce poate duce la certuri și chiar la despărțiri. Netratată, impotența psihogenă poate provoca o indiferență totală față de actul sexual în sine.

Din punct de vedere clinic, sunt mulți factori care pot contribui la apariția acestei afecțiuni. Cei mai deși întâlniți sunt stilul de viață nesănătos (mâncatul pe apucate și în cantități însemnate, sedentarismul) consumul de substanțe nocive, precum tabacul sau alcoolul și factori care țin de mediul în care trăim sau ne desfășurăm activitatea.

Bolile cronice precum diabetul zaharat, hipertensiunea, obezitatea sau colesterolul ridicat pot, de asemenea, să ducă la impotență psihogenă.

Mai sunt amintiți și factorii care țin de viața de cuplu. Spre exemplu, bărbații care sunt într-o relație cu o parteneră care a avut mai multe contacte sexuale în trecut vor dori, în mod inconștient, să își demonstreze valoarea în pat din dorința de a demonstra că el este mai bun decât au fost ceilalți. De cele mai multe ori, această competiție cu tine însuți și cu trecutul ei nu va face decât să crească și mai mult nivelul de stres.

De fiecare dată când sunteți în pat, tu automat te vei gândi la metode mai bune ca s-o faci să simtă plăcerea supremă. Concentrându-te pe sex și pe erecție, vei pierde din vedere faptul că scopul sexului este acela de vă simți bine amândoi.

Asta poate duce la stres și frici exagerate: „oare tehnica mea e mai bună decât a fostului ei iubit?”, „oare s-a simțit bine în seara asta?”, ”oare mimează orgasmul?”

De aceea este foarte important să ai în vedere faptul că atunci când ești cu ea în pat, trebuie să te concentrezi pe ea și nu pe altceva.

Totuși, impotența psihogenă poate apărea, indiferent de stilul de viață sau de dinamica vieții de cuplu. Cea mai bună soluție este atitudinea ta față de ce s-a întâmplat. Trebuie să te convingi că unele lucruri nu pot fi controlate și că mai mult îți faci „sânge rău” gândindu-te la posibilități.

Tratamentul pentru impotență psihogenă implică vizite regulate la un psihoterapeut și, bineînțeles, un dialog sincer cu ea despre ce așteptări aveți fiecare de la partida de sex. Pentru o convalescență mai scurtă, poți încerca și suplimente alimentare pentru potență precum Zerex ExtraLong.

Concluzie

După cum am susținut mai devreme, impotența psihogenă este pierderea temporară a capacității de a susține o erecție. Este o problemă medicală de natură sexuală des întâlnită la bărbați și care se poate trata prin terapie și comunicare cu partenera de viață.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow