Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

Care sunt diferențele dintre dragoste și sex

Autorul: Zerex.ro 14.11.2018 00:00 Care sunt diferențele dintre dragoste și sex

Cu toții ne-am întrebat adesea dacă există, între-adevăr,  vreo diferență între a face dragoste sau a face sex. Unii spun că este unul și același lucru, iar alții susțin contrariul. În articolul de față, vom încerca să demonstrăm că există o diferență între cele două. Mai pe scurt, îți vom arăta cum se face dragoste și ce trebuie să ai în vedere atunci când cineva îți va cere să faci sex.

Care este până la urma diferența dintre sex și dragoste?

Suntem conștienți de faptul că nu putem răspunde într-un singur articol unor întrebări ce au măcinat mințile filozofilor timp de secole. Totuși, aplicând un filtru reducționist peste tot ceea ce înseamnă dragoste și sex, am putea spune că este exact diferența dintre imperativ biologic și o necesitate asociată unui proces cerebral evolutiv.

Mai precis, sexul este nevoia biologică de copulare. În regnul animalier, masculul va curta femela cu un scop precis – acela de a duce genele mai departe. De regulă, masculul va alege femela în funcție de criterii bine stabilite cum ar fi anvergura pântecului, înălțimea, greutatea și numărul de pețitori.

Finalitatea sexului este întotdeauna clară și pragmatică – fie este vorba de impregnare sau de soluționare a unei tensiuni lăuntrice ce ține de un dezechilibru hormonal. Într-un cuvânt, pulsiunea.

Seamănă vreunul dintre lucrurile amintite mai sus cu tot ce știam, am auzit, am văzut ori am citit despre a face dragoste? Desigur că nu. A face dragoste este un act complex și, care în bună parte, ține de procese mentale și afective pe care încă nu le cunoaștem
Nu știm ce anume ne atrage la celălalt. Poate că felul în care se comportă, modul în care îi ies gropițele în evidență atunci când zâmbește sau felul pasional în care vorbește despre ceea ce îl definește. 

Pot fi toate la un loc sau niciunul. Singurul lucru cert este că oamenii simt nevoia de a face dragoste poate pentru a exprima, dincolo de cuvinte, ce anume simt unul pentru celălalt.

Nimic nu este exersat în dragoste. Pur și simplu și, în pofida tuturor lucrurilor, simți nevoia să îl înlănțui pe cel de lângă tine în brațe și să-i arați, fără să-i spui că îl iubești.

Medicii susțin că dragostea este o reacție chimică, fără niciun fel de fundament spiritual. Poate fi și asta. Când doi oameni se îndrăgostesc, se produce un imbalans chimic în interiorul creierului. Din punctul acesta de vedere, dragostea este un accident vascular cerebral, dar unul care îi schimbă pe ambii parteneri.

Nu putem susține faptul că bărbații își aleg partenerele în funcție de cât de capabile sunt să le facă copii puternici și sănătoși. Cel puțin nu la nivel conștient (reminiscență din timpul perioadei animaliere). Oamenii fac dragoste pentru că sunt atrași unul de celălalt. Pentru că doresc să se descopere sau să se redescopere.

A face dragoste nu are o finalitate, precum nevoia biologică de procreare. Înseamnă a-i arăta celuilalt cât de mult contează pentru tine și că te simți bine și în siguranță alături de el sau de ea.

Poate că această întrebare nu va avea niciodată un răspuns convingător. Sau poate că acel răspuns este de prisos. Ceea ce trebuie să știm este că, în majoritatea relațiilor, oamenii nu fac sex, ci dragoste. Până și acea pulsiune sexuală care pare lipsită de logică izvorăște din necesitatea de a te apropia și mai mult de o persoană pentru care ai deja sentimente puternice.

Concluzie

După cum vedeți, este foarte greu de răspuns la această întrebare. Totuși, pentru a putea trage o concluzie pertinentă, am putea susține că sexul și dragostea se diferențiază prin finalitate – una ține de instinct, iar cealaltă de resorturi mentale și spirituale neașteptate.
 



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow