Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

Totul despre vagin: 13 lucruri surprinzătoare

22.07.2018 00:00 Totul despre vagin: 13 lucruri surprinzătoare

Într-un articol recent publicat, am trecut în revistă cele mai interesante lucruri despre organul masculin de reproducere. Acum am revenit cu o listă a celor mai puțin cunoscute lucruri despre vagin.

Clitorisul este extrem de bine inervat

Există un motiv bine întemeiat pentru care majoritatea sexologilor recomandă stimularea intensă a clitorisului. Acest organ conține nu mai puțin de 8.000 de terminații nervoase.

Femeile se pot naște fără vagin

Ageneza vaginală este o maladie extrem de rară (afectează în jur de 5000 de persoane la nivel mondial) care presupunea lipsa organului feminin de reproducere. Considerată ca fiind un defect congenital, ageneza vaginală poate avea și alte consecințe la nivel corporal, precum probleme de dezvoltare ale sistemelor osoase, cardiace și renale.

Părul pubian crește foarte repede

Părul pubian are o durată de creștere semnificativ mai scurtă în comparație cu cel de pe scalp. Așadar, părul pubian își atinge dimensiunea nominală în aproximativ trei săptămâni, după care se oprește din crescut.

Erecțiile feminine există

Când femeia atinge un stadiu de excitate avansat, vaginul se poate dilata cu până la 200%. De aceea nu există femei cu vaginul ”strâmt”, ci doar partenere insuficient excitate.

Vaginurile sunt asemănătoare

Conform literaturii de specialitate, singura parte a sistemului reproducător feminin care diferă de la femeie la femeie este vulva. Asta înseamnă că toate vaginurile arată aproximativ la fel.

Cervixul se poate dilata până la 10 ori

În timpul nașterii, cervixul, un organ cilindric care face legătura dintre lumen și cavitatea uterină, se poate dilata cu până la 10 centimetri. Înainte de naștere, cervixul are o lungime între 1 și 2 centimetri.

Secrețiile vaginale joacă un rol important

Secrețiile vaginale ajută la curățarea și lubrifierea organului reproducător. Ultimele estimări arătă că un pacient sănătos secretă în jur de 1,55 de grame (un sfert de linguriță) la 8 ore. În timpul ovulației, cantitatea de secreții vaginale crește considerabil (aproximativ 2 grame la 8 ore).

Unele femei sunt alergice la spermă

În cazuri extrem de rare, femeile pot avea o reacție alergică la proteinele ce se regăsesc în spermă. Această disfuncție este asociată cu inflamație și mâncărimi după încheierea actului sexual.

Nu toate femeile au orgasm în urma sexului vaginal

Din punct de vedere statistic, doar 30% dintre femei au orgasm în timpul sexului vaginal. Majoritatea doamnelor au orgasm doar după stimularea clitoridiană. De aceea este foarte important să nu săriți peste preludiu niciodată și să optați pentru poziții sexuale care favorizează stimularea clitorisului.

Există substanțe halucinogene pentru vagin

Deși sună un pic dubios, există un produs care îi poate oferi vaginului o stare de euforie. Denumit „weed lube”, adică lubrifiant pe bază de canabis, această substanță este absorbită de țesutul vaginal. Cei care l-au folosit susțin că mușchii vaginali au devenit mai relaxați.

Vaginul și rechinii au ceva în comun

Probabil că o să vi se pară bizar să aflați că vaginul și rechinii au ceva în comun. Squalanul, una din substanțele care contribuie la lubrifierea vaginului, se regăsește și în ficatul de rechin.

Vaginul, berea și roșiile au același PH

Știați că vaginul este înrudit din punct de vedere al pH-ului cu roșiile, berea și vinul? Toate acestea au o valoare pH de 4.

Mirosul vaginului variază în funcție de alimentație

Dieta noastră dictează în bună măsură mirosul pe care îl elimină vaginul. Așadar, n-ar fi o idee prea inspirată să mâncam usturoi, ceapă sau pește înainte de o partidă de sex. În schimb, consumul de ananas este recomandat.

Vaginul este un organ complex, foarte sensibil ce necesită o doză crescută de atenție. De aceea este important să știm că orice alegere pe care o facem, fie că este vorba despre o dietă nouă sau o jucărie sexuală, trebuie să avem în vedere faptul că orice își poate lăsa amprenta asupra sa. Acum că știți totul despre vagin, ne puteți spune ce vi se pare cel mai surprinzător?



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow