Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Fantezii Sexuale

Există 6 tipuri de orgasm – Iată cum le poți experimenta

26.07.2018 00:00 Există 6 tipuri de orgasm – Iată cum le poți experimenta

Multe cupluri pornesc greșit de la premisa că există un singur tip de orgasm. Cercetările din domeniu au demonstrat că orgasmul poate fi atins în mai multe moduri, acest lucru depinzând de zona sau zonele stimulate în timpul actului sexual. În continuare, vă prezentăm cele 6 tipuri de orgasm identificate și catalogate, precum și explicațiile lor științifice.

Orgasmul vaginal

Orgasmul vaginal a fost și încă este un subiect sensibil, chiar controversat. În ciuda faptului că nu există dovezi științifice care să ateste prezența așa-numitului Punct G, sunt foarte multe persoane care susțin că au ajuns la climax doar prin penetrare, fără stimulare suplimentară.

Conform istoriei medicale, punctul G a fost teoretizat la mijlocul anilor 50 de către Ernest Grafenberg, un ginecolog de origine germană cu numeroase contribuții în studiul aparatului reproducător feminin. Fascinat fiind de tratatele medicale obscure, Grafenberg a descoperit în jurnal lui Reigner de Graaf, un doctor ce a trăit în secolul al XVII-lea, câteva mențiuni privitoare la ejacularea feminină și la existența unei zone erogene similară cu cea a prostatei.

Deși cercetătorii n-au căzut niciodată la pace asupra existenței și funcției acestei zone vaginale, majoritate tratatelor de speciale admit că, în timpul penetrării, femeia poate resimți o plăcere incomensurabilă în momentul în care partenerul stimulează o anumită zonă.

Sexologii spun că zona erogenă ce poartă numele ginecologului german s-ar afla undeva la confluența dintre perineu și muntele pubis, cunoscut și sub denumirea populară de „Muntele lui Venus”. Mai precis, acesta s-ar afla la 5 centimetri deasupra peretelui vaginal anterior, între orificiul vaginal și uretră.

Datorită poziționării sale, punctul G ar putea fi, teoretic, stimulat doar prin penetrare profundă. De aceea, sexologii recomandă poziții ce permit o penetrare mai profundă, precum poziția capră.

Orgasmul clitoridian

Dacă vrei să mergi „la sigur”, cum se spune, orgasmul clitoridian este variantă cea mai la-ndemână. Deși mulți consideră acest tip de orgasm plictisitor, sexologii spun că există numeroase avantaje în stimularea clitorisului.

Primul dintre acestea ar fi gradul de inervare. Testele imagistice (RMN, CT, petCT) au arătat că această zonă are în jur de 8,000 de terminații nervoase, în contrast cu capul penisul, care conține doar 3000-400 de terminații nervoase.

Al doilea avantaj ar fi durata și intensitatea orgasmului. În cadrul unor interviuri, respondenții au declarat că un orgasm clitoridian poate dura între 10 și 30 de secunde. Și nu în ultimul rând, stimularea de durată a clitorisului poate ține locul unui act sexual.

Pentru o stimulare corespunzătoare, sexologii recomandă auto stimularea, în primă instanță, pentru a descoperi ce-ți place și ce nu-ți place. Îți poți folosi degetele pentru acest lucru sau jucării sexuale, precum vibratoarele. Tehnica partenerului tău este deopotrivă la fel de importantă ca și partidele solo. Încearcă să-l îndrumi în timpul sexului.

Punctul-U

Mai puțin cunoscut decât punctul G , punctul U este o zonă erogenă foarte bine inervată. Problema stimulării acestei zone și, de altfel, motivul pentru care este foarte puțin cunoscută, este poziționarea. Majoritatea cuplurilor ce experimentează cu alte zone vaginale erogene ajung să stimuleze clitorisul, pe care îl confundă cu orificiul uretral.

Punctul U este locul dintre orificiul uretral și clitoris. Datorită faptului că este o zonă deosebit de sensibilă, se recomandă masarea cu atenție a zonei. De asemenea, stimularea linguală este mult mai indicată în acest caz, datorită lubrifierii suplimentare.

Orgasmul Anal

Pentru multe cupluri, sexul anal reprezintă un tabu. De aceea, mulți se dau în lături când vine vorba de încercarea unor poziții ce nu se regăsesc în canon.

De regulă, persoanele evită acest tip de contact intim deoarece fie îl asociază cu durere și disconfort fizic, fie sunt dezgustate de ideea inserției unui obiect sau organ în acea cavitate.

Sexologii spun că orgasmul anal poate fi la fel de intens ca cel clitoridian dacă partenerul urmează câteva reguli simple.

În primul rând, lubrifierea este obligatorie în timpul sexului anal comparativ cu cel vaginal (vaginul este capabil să se lubrifieze singur, anusul nu). Stimularea suplimentară, fie prin folosirea unor jucării sexual de tip vibrator, fie prin folosirea limbii, va relaxa și mai mult zona respectivă.

Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont de faptul că penetrarea în timpul sexului anal este diferită de cea vaginală. Îndeobște, se recomandă doar inserția capului penisul, iar, în același timp, stimularea clitorisului cu degetele sau cu jucării sexuale.

Orgasmul în timpul exercițiilor fizice

Sună destul de ciudat dar, da, poți avea un orgasm în timp ce faci exerciții fizice. Nu te gândi că sunt la fel de intense precum cele resimțite în timpul stimulării clitorisului sau a anusului, dar sunt o surpriză plăcută.

Sexologii spun că acest tip de orgasm survine în urma exercițiilor fizice de tip cardio. Pentru a experimenta un astfel de orgasm, îți recomandăm să faci următoarele lucruri. Urcă-te pe o bicicletă medicinală sau pe o bandă de alergat și exersează timp de 10-15 minute sau până simți că nu mai poți. După, ia-ți o saltea și fă câteva exerciții pentru musculatura picioarelor (întinderi) și pentru bazin. Când simți că nu mai poți, mai fă o serie de exerciții. Acea „durere” plăcută și mută pe care o resimți, este de fapt un orgasm.

Orgasmul tip „piele de găină”

Probabil că mulți dintre voi ați simțit cum vi se face pielea găină în momentul în care ascultați un cântec bun sau atunci când citiți ceva ce vă place. Ei bine, acea senzație, denumită popular „piele de găină” este de fapt un mic orgasm.

Deși mecanismul din spatele acestui orgasm nu a fost încă deslușit, cercetătorii cred că are ceva de a face cu modul în care creierul nostru este ancorat în realitate. Anumite linii melodice sau schimbări bruște de tempo, pot altera, pentru o clipă, percepția creierului asupra realului.

Acestea au fost cele mai bine documentate tipuri de orgasm. Desigur, de ar fi să dăm crezare culturii pop, există o infinitate de feluri de climax, dar nu toate pot fi documentate științific. Sfatul nostru este să încercați ce aveți la îndemână pentru rezultate garantate.



orgasm
Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow