Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Sănătate Sexuală

5 sfaturi pentru îmbunătățirea calității spermei

Autorul: Zerex.ro 08.06.2018 00:00 5 sfaturi pentru îmbunătățirea calității spermei

De obicei, ultimul lucru la care se gândesc bărbații în clipa în care plănuiesc să-și întemeieze o familie este calitatea spermei. Din păcate, mulți dintre cei care se visează părinți descoperă târziu că pot avea probleme de această natură. În articolul ce urmează vă vom oferi o serie sfaturi la îndemână pentru îmbunătățirea calității spermei.

La ce se referă calitatea spermei?

După cum știți, chiar dacă un bărbat este în formă din punct de vedere al potenței, nu înseamnă neapărat că este și fertil. Procesul de concepere al copilului este atât de complex, încât există foarte multe aspecte pe care știința medicală nu a putut să le explice.

Calitatea spermei se referă la capacitatea acesteia de a fecunda ovulul. Oamenii de știință au identificat numeroși factori care determină calitatea spermei.

Printre aceștia se numără:

  • cantitatea (concentrația de spermatozoizi conținută de lichidul seminal);
  • motilitatea (gradul de mișcare al celulei spermatice atât în interiorul spermei cât și în drumul său spre ovul);
  • rectiliniaritatea medie (viteza medie cu care spermatozoizii se deplasează pe un traseu prestabilit).

În cazul în care lichidul seminal prelevat de la pacient prezintă dezechilibre în factorii mai sus amintiți, rezultatul poate fi infertilitatea. De asemenea, există și alți factori care influențează diagnosticul infertilității precum libidoul scăzut, anumite disfuncții erectile, precum și secrețiile hormonale.

Ce facem pentru a îmbunătăți calitatea spermei?

Cea mai indicată abordare este să vă speriați la auzul unui diagnostic de posibilă infertilitate. Țineți cont că, în cele mai multe cazuri, această afecțiune este tratabilă, iar regimul nu trebuie neapărat să fie unul pe bază de medicamente. Iată cele mai bune sfaturi pentru îmbunătățirea calității spermei:

1. Scăpați de kilogramele în plus

Sfatul acesta este de bun augur chiar dacă nu suferiți de nicio afecțiune. În cazul pacienților care au probleme cu fertilitatea, un regim alimentar corespunzător asociat unui stil de viață activ ajută la creșterea cantității de spermă precum și la motilitatea spermatozoizilor.

2. Faceți cât mai multă mișcare

Un stil de viață activ vă ajută nu numai la prevenția tulburărilor metabolice (diabetul) sau a celor cardiovasculare, dar și la prevenirea afecțiunilor de natură sexuală. Cercetătorii americani au demonstrat printr-un studiu clinic că pacienții care practică sporturi de performanță, în special halterofilii, sunt mult mai puțin predispuși la infertilitate față de alte persoane.

Exercițiile fizice practicate în mod regulat pot îmbunătăți atât cantitatea cât și calitatea spermei.

3. Consumați alimente sau suplimente alimentare bogate în vitamine

O altă cauză a infertilității o reprezintă carența vitaminică (lipsa unor vitamine în organism). Pentru îmbunătățirea calității spermei, se recomandă consumarea complexelor ce conțin vitaminele D, E, și CoQ10.

De asemenea, lipsa de vitamina C poate avea drept consecință scăderea calității spermei. În scopul prevenției infertilității, medicii recomandă consumarea unei doze zilnice de 1.000 de miligrame.

Comprimatele Zerex Ultragold conțin extracte naturale de plante care pot ajuta la îmbunătățirea calității spermei.

4. Purtați lenjerie intimă corespunzătoare

Deși pare surprinzător, proprietățile fiziologice ale lichidului seminal pot fi influențate și de lenjeria intimă pe care o purtăm. Chiloții mulați pe corp pot împiedica termoreglarea scrotului, ceea ce poate afecta calitatea lichidului spermatic. Specialiștii recomandă purtarea unei lenjerii intime comode care să permită scrotului să respire.

5. Renunțați la substanțele nocive

Fumatul sau abuzul de substanțe halucinogene pot, de asemenea, afecta lichidul seminal. De regulă, în momentul în care medicul specialist întocmește anamneza, cere detalii de la pacient în această privință tocmai pentru că fumatul sau consumul de droguri contribuie la apariția infertilității.

Concluzie

Calitatea lichidului seminal este dată de numeroși factori, mai sus fiind enumerați doar cei principali. Precum am susținut, există multe moduri prin care puteți să îmbunătățiți calitatea spermei, iar multe dintre ele sunt soluții naturale și simple care vă pot îmbunătăți atât calitatea spermei, cât și calitatea vieții.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow