Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

6 practici sexuale ciudate din Antichitate și până în prezent

29.08.2018 00:00 6 practici sexuale ciudate din Antichitate și până în prezent

Imaginația umană nu cunoaște granițe în ceea privește explorarea sexualității. De la peliculele pentru adulți în care protagoniștii își mutilează corpurile pentru plăcere, până la triburile care celebrează intrarea în viața de adult a tinerilor prin ingerarea de lichide seminale, spectacolul erosului continuă să fascineze și să șocheze publicul. În cele ce vor urma, vă vom prezenta cele mai bizare practici sexuale din vremuri imemoriale, dar și din prezent.

În Grecia Antică, bărbații în vârstă făceau sex cu adolescenții

Deși societatea modernă condamnă raporturile sexuale dintre minori și adulți, în Grecia Antică nu numai că această practică era des întâlnită, dar era și un motiv de mândrie pentru membrii familiei. Cunoscuți sub denumirea de „pederaști”, adică bărbați care publică pederastia, aceștia făceau parte din tagma nobililor.

Pentru a-și demonstra statul social, bărbații de rang înalt și înstăriți, țineau pe lângă casă adolescenți proveniți din familii sărace. În schimbul protecției sale și ale familiilor lor, tinerii era obligați moral să se culce cu stăpânii lor.

Izvoarele istorice consemnează pederastia ca fiind omniprezentă și ferită de lege în perioada Arhaică (între750 și 490 î.Hr.), dar și în Grecia Clasică (între 490 și 336 î.Hr.).

În Egiptul Antic bărbații se masturbau în public

Scăldat de soarele arzător întruchipat prin Ra, Egiptul a avut dintotdeauna o relație strânsă cu pământul. Ținând cont că numele țării în Antichitate era „kemet”, adică „pământul negru”, Egiptenii credeau cu ardoare că zeii au decretat ca ei să ocupe acel loc întrucât era deosebit de fertil, în comparație cu deșertul care semnifica moartea.

De aceea, pentru Egipteni, fertilitatea avea o semnificație aparte. Spre exemplu, Min, o zeitate datând din perioadă predinastică, era întotdeauna întruchipată sub forma unui bărbat de o statură impresionantă, cu penisul în erecție.

În cinstea zeului fertilității, faraonii organizau festivități anuale. Pentru a-și arăta devotamentul fața de Min, bărbații aveau obligația morală, dar și civică, de a se masturba în public.

În afara festivităților închinate lui Min, Egiptenii mai aveau o sărbătoare similară. Denumit banchetul lui Nim, în cadrul acestei sărbători, faraonul trebuie să se masturbeze și să-și împrăștie sămânța pe apele Nilului.

Explicația acestui gest este că, prin ejaculare, faraonul recrea episodul facerii lumii. În mitologia egipteană, Atum, considerat unanim ca fiind creatorul Universului și a oamenilor, a plămădit lumea și zeitățile importante din panteonul egiptean doar cu sperma sa.

În Papua Noua Guinee, bărbații beau spermă de la bătrânii satului

Etoro, un trib de băștinași din Papua Noua Guinee, își obligă tinerii să bea sperma bătrânilor satului și să se lase penetrați anal de către unchii lor adoptivi. Această practică, reprobabilă de altfel în multe părți ale globului, este adânc înrădăcinată în credințele tribului Etoro.

Unul dintre perceptele lor religioase sugerează că un copil ajuns la vârstă propice pentru a fi supus ritului de trecere (în jur de 7 ani), trebuie să consume sperma tatălui sau unei persoane mai în vârstă pentru a-i prelua din putere. Membrii tribului Etoro consideră că lichidul seminal este esența puterii masculine, iar tânărul va trebuie înghită cantități însemnate pentru a deveni un războinic de temut.

În unele cazuri, copiii vor fi penetrați anal fie de către tatăl lor, fie de către un unchi adoptiv. Această practică se termină în momentul în care tinerii împlinesc vârsta de 17 ani, fiind considerați bărbați și războinici capabili de a-și proteja tribul.

În Mangaia, se practică sexul între copii și femei adulte

Îndeobște, educația sexuală ne este făcută acasă, de către părinți, dar și la școală, de către profesori. Într-o comunitate relativ mică din Mangaia, o insulă aflată în Pacificul de Sud, femeile vârstnice au datoria de a face sex cu băieții de 13 ani pentru a-i învăța despre tainele amorului.

Metoda de curtare pe bază de măr ținut la subraț în Austria

Deși o practică amoroasă muribundă, dansul cu mărul la subraț încă mai poate fi întâlnit în zonele rurale ale Austriei. În cadrul unui festival se adună toată suflarea satului, iar femeile ce nu și-au găsit încă soț își vor pune o felie de măr la subraț și vor încinge un dans în văzul tuturor. Când dansul se termină, fiecare femeie se va duce și-i va oferi felia de măr celui care i-a căzut cu tronc.

Inis Beag, locul unde cuplurile nu-și dau chiloții jos în timpul sexului

La polul opus al libertinajului sexul se află Inis Beag, o mică insulă lângă Irlanda. Locuitorii acestei insule sunt atât de pudibonzi când vine vorba de contactul intim încât majoritatea nu-și dau lenjeria intimă jos în timpul actului sexual.

Mai mult de atât, numai bărbații sunt cei care inițiază partidele de sex care se limitează, de regulă, la o singură poziție sexuală (misionarul).

De asemenea, bărbații nu vor face niciodată sex cu nevestele lor dacă îi așteaptă o zi de muncă obositoare sau dacă aceasta este la ciclu. După naștere, soții nu se vor culca cu nevestele lor decât dacă au trecute câteva luni de zile.

O vorbă din popor spunea: „câte bordeie, atâtea obiceie!”. Probabil că nu ar trebui să fim chiar atât de surprinși de faptul că fiecare popor a înțeles, în felul său, ideea de act sexual. Scopul nostru nu este acela de a condamna sau de critica, ci de observa și a vedea cum ne raportăm la ele.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow