Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

7 Mituri despre sex demontate

24.07.2018 00:00 7 Mituri despre sex demontate

De-a lungul secolelor, percepția oamenilor despre viață intimă a cunoscut mii de modificări. De la revistele mondene ale secolului al XIX-lea ce dăscăleau domnișoarele măritate să își reprime orice urmă de plăcere în timpul contactului intim până la ghidurile online care îți arată, pas cu pas, ce anume trebuie să faci în pat, termenii de „sexualitate” și „sex” au fost redefiniți pentru a răspunde nevoilor societale.

Desigur, aceste schimbări de paradigmă au generat preconcepții, superstiții și chiar mituri. În continuare, vă prezentăm cele mai des întâlnite mituri despre sex și modurile în care acestea au fost desființate de către știința medicală.

Masturbarea excesivă duce la orbire

Copii fiind, probabil că ați auzit, nu o dată, că masturbarea în exces poate avea repercusiuni grave asupra sănătății. De regulă, pentru a-și descuraja copiii, mamele de băieți le spuneau acestora că onanismul poate duce la orbire.

Științele medicale, în special psihologia, au demonstrat că nu există nicio corelare între masturbare și pierderea vederii. Mai mult decât atât, onanismul nu prezintă niciun pericol asupra sănătății individului. Din contră!

Psihologii spun că masturbarea, în special la bărbați, este cea mai naturală cale cu putință de explorare a sexualității. Mai precis, în timpul masturbării, persoana își dă seama de ceea ce îi place în materie de sex (ex. poziția optimă a mâinii pentru atingerea orgasmului) și ceea ce nu îi place (ex. stimularea altor zone ale aparatului reproducător precum prostata, rectul sau perineul).

Și celelalte mituri legate de masturbarea cum ar fi creșterea părului în palmă sau ideea că onanismul crește predispoziția corpului la cancer sau demență sunt la fel de neadevărate ca cel despre orbire.

Pentru a ilustra și mai temeinic pudibonderia societală în ceea ce privește malahia, vom aminti de „Le livre sans titre”, o publicație pseudo medicală de secol XIX ce vorbește despre pericolele masturbării. Protagonistul, un tânăr „vivace” de doar 17 ani, cade la pat la scurt timp după ce descoperă plăcerile autosatisfacerii. În cele 17 ilustrații, autorul anonim prezintă declinul trupesc al tânărului: paloarea feței, ochii înroșiți, însoțite de hematemeză (vomă cu sânge), calviție, dispariția apetitului, pustule purulente ce-i năpădesc corpul și, apoi, moarte.

Majoritatea femeilor au orgasm în timpul penetrării

Un alt aspect al sexului interpretat greșit este cel legat de penetrate. Conform acestui mit, majoritatea femeilor au orgasm în urma sexului vaginal, în absența stimulării suplimentare.

Cum fiecare persoană este diferită, este clar că o astfel de generalizarea înseamnă reducerea unui întreg act intim la o serie de mișcări robotice.

Specialiștii spun că există un segment restrâns de femei capabile să atingă orgasmul doar prin penetrare. Totuși, această afirmație este subiectivă, în sensul în care depinde foarte mult de relația dintre parteneri (ex. dacă partenerul are o tehnică sexuală studiată sau dacă mărimea penisului este adecvată).

În majoritatea cazurilor, atingerea organismului este o combinație de stimulare în timpul preludiului urmată îndeaproape de stimulare suplimentară în timpul penetrării (ex. stimularea mamelei).

Consumul de afrodiziace garantează performanța sexuală

Există diverse publicații care susțin că o dietă bazată pe alimente afrodiziace (ex. țelină, avocado, stridii sau ciocolată) crește, automat, performanța sexuală. Nimic mai fals! Alimentele mai sus aminte au menirea de a induce o stare mai plăcută înainte actului sexual. Spre exemplu, consumul de ciocolată poate îmbunătăți anumite funcții cerebrale datorită ingredientelor sale care fluidizează circulația sangvină către creier.

Pe de altă parte, suplimentele naturale pentru disfuncții erectile, sunt foarte indicate în tratarea unor probleme ce pot apărea în viața de cuplu. Ingredientele lor naturale și, mai cu seamă, dozajul precis, vizează strict acea categorie de simptome ce pot duce la pierderea capacității de satisfacere sexuală a partenerei.

Sexul este fix ca în filmele pentru adulți

Multe probleme de cuplu pleacă de la felul în care partenerii văd sexul. Peliculele pentru adulți, deși educative până într-un anumit punct, au denaturat de-a lungul timpul percepția despre cum un act sexual ar trebui să se desfășoare. Spre exemplu, bărbații se vor simți frustrați în momentul în care își dau seama că nu pot rezista în pat la fel de mult ca un actor de film deocheate.

Pe de altă parte, partenerele lor se vor simți inconfortabil când ei va propune o poziție sexuală mai ciudată, pe care, bineînțeles, au văzut-o într-o astfel de peliculă. Probabil că cel mai dăunător aspect este cel legat de preludiu – bărbați care sar peste preludiu și trec direct la sexul vaginal doar pentru că au văzut că se poate.

Toată lumea își poate da seama dacă ești virgin(ă) sau nu

Nimeni nu are o etichetă lipită de frunte pe care să scrie „virgin(ă)”. Deși majoritatea cred că cei care nu au făcut sex se comportă în mod diferit (de exemplu, sunt mai nervoși, evită să discute despre sex), în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Nici măcar prezența coșurilor pe față sau a eczemei nu este un semn al virginității. Același lucru se aplică și persoanelor care nu mai sunt virgine.

Persoanele în vârstă nu mai simt nevoia de a face sex

Sexul nu ține cont de vârstă. Doar pentru că cei doi s-au pensionat asta nu însemnă că și-au luat adio de la viața intimă. Din contră! Dacă nu există probleme de natură intimă (ex. impotența), atunci nu există niciun motiv pentru care un cuplu mai în vârstă să nu facă nebunii în dormitor. Așadar, ați face bine să bateți la ușa dormitorului părinților înainte de a da buzna, chiar dacă au trecut de vârsta a treia.

Mărimea penisului este egală cu cea a labei piciorului

Domnilor, înainte de a scote rigla pentru a vă măsura laba piciorului, aflăți că nu există nicio corelație științifică între mărimea acesteia și cea penisului. Desigur, mitul acesta poate fi o glumă destul de bună, dar, în esență tot o preconcepție rămâne.

Când vine vorba de imaginația umană, nici măcar cele mai riguroase tratate științifice nu pot alunga ceea ce este înrădăcinat în gândirea colectivă. Scopul acestui articol a fost acela de a demonstra că nu trebuie să luăm totul de-a gata. Conform proverbului, „nu tot ce zboară se și mănâncă.”



sex
Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow