Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Sănătate Sexuală

Frica de sex există - Iată cele mai comune fobii sexuale

13.07.2018 00:00 Frica de sex există

Oricât de bizar ar suna, există oameni care se tem de tot ceea ce reprezintă actul sexual. Denumite fobii sexuale, aceste afecțiuni comportă atât manifestări clinice cât și schimbări radicale la nivelul interacționării cu potențiali parteneri sexuali. În continuare, vă prezentăm cele mai frecvent întâlnite fobii sexuale.

1. Oneirogmofobia este frica inconștientă de vise umede. Persoanele cu această afecțiune au parte de un somn tulbure, întrucât sunt măcinați de gândul că vor avea un vis erotic.

2. Tocofobia este teama de a concepe sau de da naștere unui copil. Femeile suferinde vor trata cu scepticism orice relație ce ar putea presupune conceperea. În cele mai multe cazuri, aceste femei devin frigide.

3. Parthenofobia este o afecțiune exclusiv masculină care se referă la frica bărbaților de a face sex cu virgine sau femei care au avut puțini parteneri.

4. Heterofobia este teama de partenerul de sex opus. Această fobie se regăsește în egală măsură la femei și bărbați.

5. Anuptaphobia este o afecțiune psihică destul de bizară întrucât afectează majoritate oamenilor. Aceasta este frica inconștientă față de gândul de a rămâne fără partener.

6. Menofobia este frica de menstruație. Pacientele ce suferă de această afecțiune se vor panica în momentul în care vor vedea sânge menstrual sau atunci când vor resimți simptomele specifice. Menofobia se regăsește și la bărbați, aceștia fiind încercați de o frică, aproape paralizantă, atunci când vor vedea sânge menstrual.

7. Androfobia este frica de bărbați. Psihologii spun că această afecțiune se poate manifesta pe fondul unor experiențe traumatice.

8. Venustrafobia este frica de femeile frumoase. Precum în cazul androfobiei, această afecțiune poate surveni în urma unei relații traumatice.

9. Eurotophobia reprezintă frica de vagin. Bărbaților cu această afecțiune le este aproape imposibil să facă sau să se gândească la contactul intim cu o femeie.

10. Agrofobia este frica de a fi abuzat sexual. A nu fi confundată cu agorafobia (frica de locurile publice). Psihologia modernă a demonstrat că agrofobia izvorăște dintr-o traumă netratată ce comportă abuzul sexual.

11. Medumalacufobia reprezintă frica inconștientă de prestația în pat. Bărbații cu această afecțiune pot trăi cu impresia că suferă de o disfuncție erectilă. În majoritatea cazurilor, psihoterapeuții recomandă pastile de potență.

12. Ithyphallofobia ester frica de penis. Observațiile clinice au arătat că persoanele afectate reacționează în mod similar atunci când văd un penis sau când se gândesc la idee de organ masculin. Mai mult decât atât, în cazul bărbaților, această afecțiune se manifestă prin frica față de erecție, în timp ce pacientele vor fi cuprinse de spaimă atunci când văd penisul în stare erectă.

13. Parafobia este frica de perversiuni sexuale. Pacienții diagnosticați cu această afecțiune se vor da în lături de la partidele de sex care nu corespund criteriilor stabilite.

14. Philemafobia este spaima de sărut. Deși pare un pic bizar, pacienții cu această afecțiune nu vor avea prea mari obiecții când vine vorba de sex.

15. Haphefobia. Cunoscută și sub denumirea de chiratofobie, această afecțiune se referă la frica de atingere. Pacienții cu această afecțiune se vor simți în primejdie de fiecare dată când sunt atinși, mai cu seamă în public.

16. Gymnofobia reprezintă frica de a te dezbrăca în fața altei persoane. Pacienții cu această afecțiune se vor simți în primejdie și atunci când văd o altă persoană dezbrăcată.

Acestea sunt cele mai des întâlnite fobii sexuale. Voi ați mai auzit și de alte cazuri?



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow