Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Educație Sexuală

Eroticopedia - Dicționar de termeni

Autorul: Zerex.ro 22.06.2018 00:00 Eroticopedia - Dicționar de termeni

Afrodiziac - afrodiziacul poate fi definit în general ca o substanță care acționează la nivelul minții și provoacă excitare sexuală, stări erotice și pofte sexuale. După cum dezvăluie și numele, termenul afrodiziac provine din limba greacă și este numit după zeița iubirii, fertilității și a frumuseții "Afrodita". Afrodiziacul se regăsește, de exemplu, sub formă de băuturi, alimente sau parfumuri afrodiziace care acționează la nivelul minții. Pe lângă acestea există și așa-numitele stimulente psihofiziologice a minții care stimulează simțurile de vedere, miros, atingere și auz.

Parfumuri afrodiziace – parfumurile afrodiziace conțin afrodiziace naturale care oferă o creștere instantă a atracției sexuale. Aroma bine aleasă vă va ajuta să atrageți și să obțineți simpatia unui potențial partener sau partenere. Mulțumită parfumurilor afrodiziace de calitate, veți fi mai atrăgători și veți dobândi mai multă stimă de sine și încredere.

Andropauză - "Tranziția" masculină se numește andropauză și la fel ca și climacteriul feminin, este însoțită de stări neplăcute, pentru care domnii trebuie să se pregătească. În literatura medicinei moderne andropauza/sindromul de îmbătrânire a bărbaților este denumit prin abrevierea LOH (LOH-Late Onset Hypogonadism). Semnele care însoțesc andropauza sunt scăderea hormonului masculin, scăderea libidoului, oboseala, epuizarea, nervozitatea. Masa musculară scade iar țesutul adipos este în creștere, bărbați se îngrașă. Oasele încep să le slăbească și se ajunge la osteoporoză.

Masturbare – sau auto-satisfacția poate fi atât la bărbați, cât și la femei. Aceasta este o acțiune de autostimulare sexuală, care, în majoritatea cazurilor se termină cu orgasm.

Bisexualitate - din cuvintele bi = dublu, sexus = sexul este tipul orientării sexuale a individului (numit bisexual) pentru ambele sexe aproximativ în mod egal. Termenul se referă la orientarea sexuală definită între homosexualitate și heterosexualitate.

Punctul G – este zona erogenă a vaginului - un grup de terminații nervoase a căror existență nu a fost dovedită dar nici respinsă. Pentru unele femei, stimularea acestei zone duce la un orgasm rapid. Este numit după Ernst Gräfenberg, un medic german care a descris pentru prima dată această zonă erogenă în articolul său din 1950. Punctul G este alcătuit dintr-un țesut buretos, erectil, în formă de fasole. Punctul G la bărbați îl formează un loc situat între testicule și deschiderea anală, care este numit și perineul.

Ejaculare - este eliminarea lichidului seminal prin organul genital a sexului masculin. Ejacularea poate apărea în timpul actului sexual, al masturbării sau spontan în somn (poluția) și este de obicei însoțită de senzația de climax sexual – orgasm.

Erecție - este un proces asemănător unui proces hidraulic care este reglat de hormoni și de nervi. Acestea permit creșterea fluxului și depozitării sângelui în cadrul corpurilor poroase prezente în penis. Acest proces duce la creșterea tensiunii și dezvoltarea durității și a rigidității penisului. Pur și simplu spus, penisul se ridică și se lungește în timpul erecției. Erecția mărește diametrul uretrei și permite spermatoizilor o ieșire mai rapidă.

Disfuncție erectilă – este incapacitatea sau absența erecției penisului, ceea ce poate face actul sexual dificil sau imposibil. Disfuncția erectilă se poate datora unei tulburări fizice sau poate fi de origine psihogenă.

Disfuncția erectilă organică - apare atunci când ceva boală, operație sau vătămare deteriorează vasele sau nervii care alimentează penisul sau tulbură echilibrul hormonal al corpului. Poate fi și un efect nedorit al unor medicamente.

Disfuncție erectilă psihogenă - poate fi cauzată de frică, stres, frustrare sau dezamăgire. Este adesea cauzată de "teama de eșec" - temerile bărbatului, că contactul nu va satisface nevoile partenerului.

Ajutoare erotice - sunt obiecte care sunt de obicei folosite în masturbare sau contact sexual pentru a intensifica experiența sexuală și pentru a îmbunătăți și diversifica viața intimă. Utilizarea ajutoarelor duce, de obicei, la satisfacție sexuală. Ajutoarele erotice includ: afrodiziace, bile anale, butt plug, dildo, inel pentru penis, gel de lubrifiere, păpușă gonflabilă, vagin artificial, pompa de vacuum, bile venus, ou vibrator, vibrator și altele.

Erotism - vine din cuvântul latin eroticus – care se referă la dragoste sexuală, eros - dragostea fizică, zeul iubirii, tot ce are legătură cu dragostea și viața sexuală. Discursuri cultivate legate de sexualitate. Formele sale diverse sunt condiționate de condițiile culturale și istorice.

Zonele erogene - sunt toate locurile de pe corp a căror atingere sau mângâiere duce la excitare. Capacitatea unei experiențe sexuale nu se limitează la organele sexuale, de fapt întregul corp ar putea fi o zonă erogenă mare – lobul urechii, gâtul, spatele gâtului. Foarte sensibil este, de exemplu, sfârcul.

Exhibiționism - perversiune sexuală manifestată prin expunerea în public; cea mai deasă perversiune sexuală întâlnită, constă în excizia genitală și masturbare în fața unei persoane de sex opus. Exhibiționistul de obicei nu comunică. Dacă comunică cu un vocabularul vulgar, cu gesturi violente, poate fi un agresor sexual.

Fetișul - conform clasificării internaționale a bolilor, fetișul este folosirea unui obiect neînsuflețit pentru excitare și satisfacție sexuală. Multe fetișuri sunt asociate cu corpul uman, de exemplu articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte. Alte materiale comune caracterizează o anumită structură, cum ar fi cauciuc, plastic sau piele. În unele cazuri, ele servesc doar pentru a spori excitația sexuală în mod natural.

Frigiditate - frigiditatea este răceala sexuală - frigiditatea sexuală sau frigiditas sexualis, se manifesta ca activitate sexuală scăzută și incapacitate de a avea orgasm. Poate avea cauze psihologice sau fizice.

Heterosexualitate - este o combinație a cuvântului grecesc heteros (altul, diferit) și substantivul latin sexus (gen), literalmente înseamnă un sex diferit. De asemenea, numită orientare heterosexuală în sens medical și sexologic este o sensibilitate erotică predominantă sau exclusivă față de sexul opus, care se manifestă de obicei prin afecțiunea emoțională, trăirea intensă sau nevoia de a avea relații emoționale serioase cu persoane de sex opus, abilitatea de a se îndrăgosti de ele, de regulă cu o dorință mai mare după apropierea fizică sau activitățile orgasmice în legătură cu acestea.

Homosexualitate - orientare sexuală pentru o persoană de același sex.

Impotență - Impotența este definită ca o problemă persistentă de a atinge sau de a menține o erecție pentru a finaliza actul sexual. Nu este un semn al unei probleme ocazionale cu erecția pe care fiecare om o poate experimenta din când în când - de exemplu, când este foarte obosit sau a exagerat cu alcolul. Impotența este o problemă delicată, de termen lung, care afectează în mod negativ calitatea vieții partenerilor. Într-un sens mai larg, cuvântul impotență include alte câteva semne pentru: disfuncție erectilă, infertilitate, incapacitatea de a ejacula la bărbați, ejaculare la bărbați fără orgasm, absența oricărei dorințe pentru activități sexuale.

Kama Sutra - este un text indian vechi care descrie sexualitatea umană. Autorul textului este filozoful indian Mallanag Vatsjayana, care a trăit între secolul al 4- lea și al 6- lea a erei noastre. Cartea Kama Sutra nu este doar o colecție de poziții de sex. Această învățătură indiană este mult mai complexă dar nu îi lipsește nici valoarea estetică. Stâlpi de bază ai învățăturii Kama Sutra: iubire reciprocă, disciplină. Ghidul de sex modern este numit Zerexsutra. Dacă doriți să dați startul creativității și imaginației sau vreți să fiți un partener sexual mai bun, această carte este potrivită pentru dumneavoastră. ZEREXSUTRA vă va îndruma prin tehnicile misterioase care vor aduce o scânteie nouă în viața dumneavoastră sexuală.

Exerciții Kegel – au fost inventate de doctorul pentru femei Arnold Kegel și implică exerciții speciale, care prin combinația lor acționează exclusiv, asupra așa zisului mușchi PC. Exercițiile lui Kegel au apărut în anii 20 a secolului al 19-lea și au servit la corectarea modificărilor anatomice minore apărute la naștere. Treptat le-au adoptat și bărbați, care datorită lor puteau să-și controleze mai bine erecția și ejacularea prematură, acestea sunt motivele pentru care, cei mai mulți bărbați decid să practice exercițiile Kegel. Exercițiul constă în contractarea și relaxarea ritmică a mușchilor – concret a mușchiului PC.

Libido - instinctul sexual sau dorința sexuală. Este o colecție de reflexe înnăscute succesive influențate de activitatea hormonală care provoacă dorința contactului sexual la adulți. Uneori este numit și "apetitul sexual". Dacă libidoul este scăzut, gustul nostru pentru sex scade rapid. Acest lucru afectează atât bărbații, cât și femeile.

Masochism - conform scriitorului austriac Sacher-Masoch (1836-1895), este o formă de sadomasochism în care persoana (masochistul) găsește plăcere, atunci când este umilită și abuzată de partener/parteneră. Satisfacția sexuală a unui individ există numai atunci, când este abuzat. Masochistul combină entuziasmul cu durerea mentală sau fizică. Mai pe larg masochismul este o caracteristică, atunci când un individ suferă o durere care poate fi evitată sau caută singur tortura în viață.

Masturbare - sau onania, respectiv onanismul, autostimularea este o formă de comportament sexual care constă în stimularea sexuală a organelor sexuale sau a altor zone erogene cu propriile mâini (autoerotismul), mâinile unui partener sau partenere, sau ajutoarele erotice pentru a obține un orgasm.

Menopauza - tranziție, climacteriul. Perioada în viața unei femei, în care încetează treptat activitatea ovarelor și se încheie ciclul menstrual. Sunt modificări hormonale însoțite de o scădere a producției de hormoni sexuali. Ciclul menstrual devine neregulat și într-un final încetează.

Monogamie - monogamia este o formă de căsătorie a unui bărbat cu o singură femeie. Din punct de vedere natural, se referă la comuniunea reproductivă și exclusivă de-a lungul vieții a două persoane. Naturalistul distinge între monogamia sexuală și cea socială. Asocierea socială a unui partener permanent servește în principal creșterii copiilor, dar permite și alte contacte sexuale. Opusul monogamiei este poligamia.

Circumcizie - circumcizia este îndepărtarea prepuțului care se suprapune la capătul penisului cu ghinda. După circumcizie, în mod ideal, întrega ghindă rămâne, inclusiv baza ei, permanent descoperită. După această margine, nu se mai formează pliuri de piele în care s-ar depozita smegma. Smegma este o substanță foarte mirositoare, de culoare albă, care este produsă și prin spălarea frecventă sub prepuț, care poate provoca inflamații sau chiar cancer.

Orgasm - sau punctul culminant sexual este culminarea plăcerii sexuale, un răspuns psihologic și emoțional plăcut la stimularea sexuală, care este de obicei însoțit de un răspuns fiziologic puternic. Punctul culminant a bărbaților este evident, ejacularea este indicatorul său. La femei, orgasmul se manifestă prin contracții regulate a țesutului care se întinde în jurul vaginului și a uterului. Numărul lor este de 3-12, dar poate fi chiar mai mare.

Parafilie – este o anormalitate sau deviație sexuală, care reprezintă o dorință sexuală intensă, fantezii sau comportamente care implică obiecte, activități sau situații insolite și cauzează suferința sau umilința altor persoane sau propriei persoane, dacă se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp - cel puțin 6 luni, față de copii sau alte persoane care nu pot sau nu doresc să-și dea consimțământul.

Pedofilia - în opinia experților este o afecțiune îndelungată sau reactivitatea cu înclinație erotică predominant sau exclusiv îndreptată asupra minorilor, a băieților sau a fetelor.

Penis - organul genital masculin exteriorizat, care este alcătuit din țesut buretos. Corpul penisului este format din trei formațiuni fibro-musculare areolate: doi corpi cavernoși, ce sunt situați în partea dorsală a penisului, și un corp buretos, ce este situat dedesubtul acestora, în partea ventrală a penisului. Corpul spongios penian este traversat de-a lungul său de uretră, care se deschide la exterior prin meatul urinar, aflat în vârful glandului. Pe suprafața membrului sexual se află pielea, care este subțire și mobilă - prepuțul.

Organele Genitale - sau dispozitiv sexual (latină organa genitalia) este un subsistem al sistemului urogenital; sistem de organe, care asigură reproducerea.

Poligamie - reprezintă căsătoria cu mai multe femei în același timp. Este o căsătorie unde un partener are mai mulți parteneri, cel mai adesea un bărbat are mai multe soții. În lumea modernă, poligamia este predominantă printre musulmani și hinduși, dar și în unele țări africane.

Defecție erectilă - sau disfuncția erectilă (impotență învechită), este disfuncția care nu permite unui bărbat să mențină o erecție (tumescență) necesară unui contact sexual. Există disfuncții erectile scurte sau permanente (cronice).

Potență - Cuvântul potenț provine din limba latină și înseamnă putere, performanță, abilitate, capacitate, relație sexuală și fertilitate biologică.

Ejaculare precoce - se referă la termenul latin „Ejaculatio praecox”. Este o ejaculare care apare după o stimulare sexuală minimă - fie înainte de penetrare în vagin fie imediat după aceasta (1-2 minute). Potrivit statisticilor, ejacularea prematură este o problemă care afectează aproximativ 20% dintre bărbații adulți (de la 18 ani). Și neliniștește nu numai bărbații, ci și partenerele lor, a căror frustrare duce la deteriorarea relațiilor sexuale și de parteneriat.

Coitul întrerupt - Coitus interruptus este o practică/tehnică sexuală care se bazează pe retragerea organului genital din vagin, chiar înainte de ejaculare. Se folosește fie pentru a prelungi rezistența bărbatului la actul sexual și pentru a întârzia ejacularea, pentru a preveni ejacularea prematură sau ca o formă de contracepție.

Prostată - este o glandă mică, a cărei funcție principală este secreția de lichid prostatic, una dintre componentele spermei. Aceasta este situată în fața rectului, între vezica urinară și penis. Prin centrul prostatei trece uretra care transferă urina din vezica urinară. Prostata face parte din lichidul lactat, care servește ca hrană pentru spermă – îi asigură o viață mai lungă. La ejaculare, sperma creată în testicul se transferă printr-un canal denumit vas deferens în prostată. Pentru aceasta, prostata se închide si împinge fluidul în uretră. Mărimea prostatei este comparată cu o nucă și greutatea sa este de aproximativ 20 de grame. Cu trecerea vârstei, poate să crească, ceea ce reprezintă o parte normală a îmbătrânirii pentru majoritatea bărbaților.

Sadism - o perversiune care se manifestă prin torturarea partenerului sau nevoia de cruzime a instinctului sexual. Sadismul este o formă de sadomasochism, care constă în demonstrarea dorinței sexuale prin abuzul fizic sau psihologic al partenerului sexual; de la agresiunea verbală prin pișcături, mușcături, răniri, bătăi, sufocare până la ucidere.

Sexolog - analizează cauzele psihice, care stau la baza frustrării sexuale. Spre deosebire de un psiholog care oferă doar consiliere, acesta poate să prescrie medicamente. Pentru o vizită la un sexolog sau la un psihiatru, nu aveți nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie. O vizită la un sexolog este potrivită pentru dumneavoastră dacă aveți următoarele probleme: cu erecția cum ar fi, disfuncția erectilă; scăderea libidoului sau pierderea dorinței sexuale; ejacularea precoce; dureri în timpul actului sexual sau dureri în timpul orgasmului; incoerența sexuală a partenerilor; impotența; probleme legate de orientarea sexuală.

Sodomie - sau perversiune sexuală, este inițial un termen religios care denotă un comportament sexual inacceptabil din punct de vedere social, de exemplu sexul oral, sexul anal, contact sexual cu același sex sau actul sexual cu animalele. În trecut, aceasta a fost utilizată în drept ca indicație a tipului de infracțiune.

Striptease - divertisment exclusiv în care, dansatorul sau dansatoarea se dezbracă complet.

Swinging - sau swinger party, o acțiune comună a suporterilor schimbului partenerilor sexuali pentru cupluri desemnate sau femei singure. Întâlnirile swigners a persoanelor singure și ale cuplurilor sunt organizate pentru sex - deci este ușor de definit acest fenomen. Swingers sunt oamenii cărora le place sexul și nu vor să își păstreze pentru sine bucuria oferită prin sex.

Transsexualism - exprimă o discrepanță între sexul persoanei în cauză și sexul la care se raportează persoana în cauză.

Urologul - Urologia este un departament de medicină care se ocupă de sistemul urinar al bărbaților și femeilor și a bolilor asociate. În plus, se concentrează și pe prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor genitale masculine. Dacă aveți probleme urologice (cum ar fi probleme de urinare) sau dificultăți asociate disfuncției erectile și doriți să vizitați o clinică ambulatorie de urologie, adresați-vă medicului dumneavoastră de familie pentru a vă da bilet de trimitere pentru urologie. O clinică de urologică ambulatorie privată, vă poate tratata contra cost, fără trimiterea unui medic de familie.

Vaginism – apare brusc și este neafectat de spasmele vaginale. Această afecțiune poate apărea atunci când se irită vaginul, de exemplu în timpul examenului ginecologic sau al actului sexual, atunci când există o convulsie involuntară a podelei pelvine și a mușchilor vaginali.

Vasectomie - sau sterilizare masculină, metoda contraceptivă potrivită pentru bărbații care au deja perioada de reproducere completă sau altfel spus au deja copii și au decis să nu mai facă alții. Hotărârea de sterilizare este un pas important care va fi urmat de bărbații care sunt căsătoriți și au mai mulți copii, după o consultare strânsă cu partenerul de viața. Sterilizarea bărbatului se efectuează cu o anestezie locală și o tăietură de 5 mm în jumătatea superioară a scrotului, spre deosebire de sterilizarea femei care necesită anestezie totală și necesită spitalizare.

Voaiorism - o abatere sexuală caracterizată prin exprimarea excitării sexuale în urma observării secretă a contactului sexual a altor persoane.

Tablete Zerex - este un supliment nutrițional pentru o erecție puternică și de calitate. Zerex este o combinație de extracte din ierburi tradiționale, vitamine și aminoacizi pe bază naturală. Conține ingrediente naturale Tribulus Terrestris, Maca Peruvian, Ginseng, Pestrec Marian, L-Arginină, L-Lizină, Teobromină (extract de semințe de cacao) și alte vitamine care afectează în mod pozitiv fermitatea și calitatea erecției, îmbunătățind performanța și longevitatea în pat, menținând nivelurile optime hormonului masculin, stimulând libidoul și dorința sexuală. Zincul contribuie la fertilitate, funcția reproductivă adecvată, pentru a menține nivele normale hormonului masculin în sânge. L-arginina contribuie la îmbunătățirea aprovizionării organismului cu sânge, capilare fine ale organelor sexuale, ceea ce contribuie la o erecție fermă.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow