Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Sănătate Sexuală

Ejaculare Precoce: Cauze, Remedii, și 6 Modalități pentru a o preveni

06.03.2018 00:00 Ejaculare Precoce: Cauze, Remedii, și 6 Modalități pentru a o preveni

Ejacularea precoce, cunoscută și sub denumirea de ejaculatio praecox, este o afecțiune ce presupune poluția necontrolată înaintea actului sexual sau în urma stimulării de scurtă intensitate a penisului.

Deși complet tratabilă, ejacularea precoce poate afecta viața intimă de cuplu. Întrucât volumul de stres resimțit de către bărbați pare să fi atins cote amețitoare în ultima perioadă, stresul fiind una dintre cauzele principale ale apariției ejaculării precoce, în continuare vă prezentăm cele mai eficient modalități de a trece peste această problemă jenantă.

Ce este Ejacularea Precoce?

Conform standardului internațional de clasificare al bolilor (ICD – 10 -AM), ejacularea precoce este o dereglare sexuală ce presupune emisia prematură de lichid spermatic ca urmare a stimulării de scurtă durata a penisului înainte sau la scurt timp după penetrare.

Din punct de vedere biostatistic, aproximativ 20 – 30% dintre bărbați se vor confrunta cu ejacularea precoce în timpul vieții, iar afecțiunea se regăsește, în general, printre bărbații de peste 40 de ani.

Cauze

Din păcate, ejacularea precoce nu are cauze bine conturate și, de cele mai multe ori, apare pe fondul unor alte probleme medicale. Iată principalele cauze ale ejaculării precoce:

  • Ultimele studii de specialitate demonstrează că stresul și alți factori neuropsihici pot fi posibile cauze ale ejaculării precoce.
  • Schimbarea partenerului poate fi considerată o altă cauză a acestei afecțiuni.
  • Mulți doctori consideră că ejacularea precoce poate fi un simptom al unei alte boli, de cele mai multe ori de natură psihică.
  • Printre cauzele posibile se numără și onanismul adolescentin, când bărbații se masturbează foarte repede pentru a nu fi prinși de către părinți.
  • În cazuri mai rare, ejacularea precoce se datorează unui defect genetic.

Remedii

Există diverse remedii pentru tratarea ejaculării premature în funcție de severitate cazului. Majoritatea doctorilor recomandă terapia sexuală și psihoterapia pentru reducerea stresului și a anxietății. Cele mai simple remedii pe care le puteți încerca în intimitatea casei dumneavoastră sunt:

  • Exerciții tip Kegel pentru întărirea mușchilor pelvici.
  • Schimbarea de ritm - un exercițiu foarte ușor ce presupune încetinirea mișcării bazinului în timpul actului sexul pentru întârzierea ejaculării.
  • Metoda strângerii capului penisului – în timp actului sexual, în clipa în care simțiți că sunteți foarte aproape de climax (ejaculare), retrageți penisul din vagin și strângeți ușor capul până ce trece senzația.
  • Metoda opririi în mijlocul actului sexual – în momentul în care simțiți că vă apropiați de climax, opriți mișcarea din bazin, fără să retrageți penisul și așteptați ca senzația să treacă.
  • Un dialog sincer cu partenera/partenerul de viață – discutați cu partenera/partenerul dumneavoastră despre lucrurile care vă deranjează în pat și încercați unul dintre exercițiile enumerate mai sus.

Modalități de prevenție

În încheierea articolului nostre despre ejacularea precoce cauze și simptome, dorim să vă prezentăm cele mai eficient de modalități de prevenție ale acestei afecțiuni.

1) Renunțați la fumat

Studiile de specialitate au arătat că fumatul este unul dintre principalii factori ai scăderii apetitului sexual și al multor afecțiune sexuale. În cazul pacienților care suferă de ejaculare precoce, doctorii recomandă renunțarea completă la fumat concomitent cu tratamentul medicamentos sau psihoterapia.

2) Consumul moderat de alcool

Uneori, un pahar de vin roșu poate îmbunătăți apetitul sexual dar consumul excesiv de alcool poate avea consecințe nefaste precum ejacularea precoce datorită efectului vasodilatator (mărirea în volum a arterelor) al alcoolului.

3) Stimularea înaintea actului sexual

Pentru a preveni episoade vădit jenante precum ejaculare la câteva secunde de la penetrare, puteți încerca să vă masturbați cu o oră sau două înainte actului sexual.

4) Folosiți prezervative cu anestezic

Anumiți producători de prezervative comercializează o gamă de produse ce desensibilizează (anesteziază) capul penisului pentru o durată mai mare a actului sexual. De obicei, prezervativele din această gamă sunt impregnate cu anestezice locale ușoare, cum ar fi lidocaina.

5) Preludiu prelungit

Discutați cu partenera de viață despre problema de care suferiți. Dacă este și ea de acord, încercați un preludiu de durată mai mare. Un preludiu îndelungat vă poate ajuta să mențineți erecția mai mult timp și să scăpați de stresul actului sexual.

6) Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare din plante vă pot ajuta să scăpați de ejacularea prematură atunci când tratamentul este urmat corespunzător. Mai mult, acestea fiind realizate din extracte naturale din plante, diminuați considerabil riscul apariției efectelor secundare.

Nu uitați că ejacularea precoce poate fi un semnal de alarmă pentru o boală gravă ascunsă. Dacă tratamentele naturale nu dau roade, este indicat să solicitați sfatul unui medic specialist.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow