Zerex Blog

Articole ușor de pregătit despre bureții importanți care sunt importanți pentru sănătatea lor.

Alegeți din subiectul subiectului, vă interesează interesele mele cele mai bune.

Fantezii Sexuale

Ce înseamnă BDSM și cum poți iniția o astfel de partidă

16.04.2018 00:00 Ce înseamnă BDSM și cum poți iniția o astfel de partidă

BDSM este un acronim ce provine din limba engleză (Bondage, Discipline, Dominance/Submission, Sadomasochism) care înseamnă sclavie, disciplinare, dominanță/supunere și sadomasochism. Termenul se referă la practicile erotice complexe și, de cele mai multe ori, periculoase, folosite de cuplurile ce derivă plăceri de natură sexuală din durere sau umilință dusă la extrem.

Jocurile de tip BDSM pot fi exact acel element de care aveți nevoie ca să vă condimentați relația dar numai în măsura în care și partenerul tău este de acord. În articolul de azi vom vorbi despre ce înseamnă BDSM și ce trebuie să ai în vedere înainte de iniția o partidă.

Ce Înseamnă BDSM?

Precum am menționat mai sus, termenul se referă la o serie de practici mai picante, practicate de parteneri în dormitor. În BDSM, accentul cade, în general, pe raportul de forțe dintre parteneri, mai precis, pe rolurile pe care aceștia aleg sau sunt obligați să le joace.

Psihologia a identificat trei roluri importante în practica BDSM:

  1. Top/Dominant (Partenerul dominant) – adică individul ce controlează sau pune în practică activitatea respectivă;
  2. Bottom/Submissive (Partenerul controlat sau sclavul) – individul care se lasă controlat sau este beneficiarul activității respective.
  3. Switch (Cameleonul) – partenerul care poate face schimb de roluri și derivă plăcere din ambele.

Contrar informațiilor transmise de producțiile hollywoodiene, BDSM-ul este printre puținele activități de natură intimă unde consensul poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea este foarte important să discutați în detaliu cu partenerul de viață înainte de a iniția o partidă.

Adesea, practicanții de astfel de jocuri sexuale folosesc diverse obiecte precum cravașe, vergele sau chiar cnuturi (bici din piele sau funie cu bile de metal la capete) pentru a provoca durere partenerilor lor de pat.

O altă particularitate a BDSM-ului este vestimentația neobișnuită, folosită, de regulă, pentru a evoca un anumit scenariu (de exemplu stăpânul care a prins un sclav care voia să evadeze). Unii practicanți folosesc costume din latex cărora le pot fi adăugate accesorii precum lanțuri subțiri din fier, zgărzi de câine sau orificii în dreptul zonele intime ce se închid cu fermoare.

Cum poți iniția o astfel de partidă?

Primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere înainte de toate este consensul. Vorbește cu iubitul sau iubita ta despre fanteziile tale sexuale și întreabă-i dacă ar fi de acord. Nu te întrista dacă primești un răspuns negativ. Ține minte că nu toți oamenii sunt dispuși să încerce lucruri neobișnuite în dormitor, mai ales dacă acestea implică un anumit grad de durere sau disconfort. Dacă nu ești într-o relație, poți încerca anumite rețele de socializare precum Tinder pentru a găsi persoane care împărtășesc astfel de fantezii.

Stabiliți regulile de bază

Totuși, dacă partenerul tău este de acord, va trebui să stabiliți câteva reguli de bază înainte să treceți la treabă. În primul rând, discutați despre ce ați fi dispuși să faceți. Poate că partenerului tău îi va surâde ideea de a fi legat/ă de pat strâns în timp ce tu îl/o exciți sau te folosești de el/ea ca de o jucărie sexuală, dar poate i se va părea prea mult ca tu să îl lovești cu anumite obiecte.

Alegeți un safe word

În funcție de ce ați ales, în continuare va trebuie să vă alegeți un safe word (cuvânt de siguranță). Acest pas este foarte important, deoarece poate face diferența dintre un orgasm nemaipomenit și o vizită la cameră de urgență.

Cuvântul de siguranță va fi folosit de tine sau de partenerul tău în momentul în care jocul erotic a luat o turnură nedorită sau dacă durerea resimțită în timpul partidei este mult prea mare.

Diferență majoră dintre BDSM și așa-numitor role play (jucatul pe roluri) este că în BDSM accentul cade pe cantitatea de durere erotică pe care tu sau partenerul tău o puteți provoca.

Țineți cont că multe dintre acest practici sunt periculoase iar riscul de accidentare este mare. De aceea este foarte important să știți exact ce vreți să faceți și până unde sunteți dispuși să mergeți.

Cumpărați accesorii

Accesorii pentru jocuri de tip BDSM puteți achiziționa din aproape orice magazin cu produse destinate adulților sau de pe Internet. Totodată, vă puteți folosi de acesta pentru a căuta poziții noi sau practici mult mai picante.

Nu uitați de lubrefiant înainte de partida de sex și, dacă este cazul, de un preludiu mai lung. Poate că vi se par ciudate fanteziile care implică violul, răpirea și legarea fedeleș a victimei, sau chiar mutilarea, dar pentru unele cupluri acestea sunt realități sexuale.

Pentru a vă bucura și mai mult de relația dumneavoastră sau pentru a încerca lucruri noi în pat, puteți găsi inspirație în practicile BDSM. Nu uitați să discutați cu partenerul sau partenera și, bineînțeles, să nu vă lăsați descurajați dacă lucrurile nu vă ies bine din prima.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow